Vizitati-ne pe Facebook!
Tuesday July 7, 2020
News Feeds:
EVALUAREA UNIVERSITĂŢILOR PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 28 August 2011 07:23

 

Începând cu luna septembrie 2011, va fi demarat proiectul de clasificare a universităţilor, prevăzut în Legea Educaţiei Naţionale şi început în luna martie a acestui an. Astfel, atât absolvenţii de licenţă, cât şi angajatorii, vor avea o clasificare clară a universităţilor cel mai bine cotate, fapt care îi va ajuta sa ia o decizie cât mai eficientă în vederea urmării cursurilor de master, respectiv în vederea angajării.

"Ierarhizarea programelor de studii va avea efecte multiple: în primul rând vom şti cum se vor aloca banii publici. Primul efect al acestei clasificări este acela de a aloca în mod corect finanţarea de la bugetul de stat", a declarat Mircea Miclea, fost ministru al educaţiei şi preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţie.

Metodologia proiectului a fost aprobată pe data de 3 august 2011 de către Guvern şi publicată în Monitorul Oficial nr. 569 din 10 august 2011. Topul universităţilor care va fi publicat din septembrie este realizat de mai mulţi specialişti din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în învăţământul Superior (ARACIS) şi alţi experţi din cadrul Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA). Criteriile luate în considerare la realizarea acestei clasificări sunt calitatea cercetării, calitatea educaţiei, serviciile acordate studenţilor şi capacitatea administrativă a instituţiei.
În ceea ce priveşte obiectivul secundar al acestui proiect de clasificare a universităţilor, Miclea a precizat: "Al doilea scop al clasificării este acela de a informa potenţialii beneficiari despre calitatea programelor de studii pe care vor să le urmeze. Un alt beneficiu adus de această clasificare este că angajatorii pot afla pe ce loc se afla programele de studii pe care le-au urmat candidaţii la posturile pe care le-au scos la concurs".

 

 

HOTARARE nr. 789 din 3 august 2011 privind aprobarea Metodologiei de evaluare in scopul clasificarii universitatilor si ierarhizarii programelor de studii

 

Last Updated on Saturday, 10 March 2012 15:00
 

Add comment


Security code
Refresh