Vizitati-ne pe Facebook!
Sunday April 2, 2023
News Feeds:
UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU 20 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 09 November 2010 00:00

Universitatea Titu Maiorescu a aniversat, pe data de 28 octombrie 2010, 20 de ani de la înfiinţare. Seria de manifestări dedicate acestui eveniment a cuprins: inaugurarea Corpului M al Universităţii – o clădire de mari dimensiuni, ultramodernă, cu vaste spaţii de învăţământ, dotate cu echipamente de ultimă generaţie –, deschiderea festivă, discursuri, mesaje din partea universităţilor, momente culturale, expoziţii de carte. Panglica noii clădiri a Universităţii Titu Maiorescu a fost tăiată de rectorul Universităţii Titu Maiorescu, prof. univ. dr. Iosif R. URS, şi de primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Un moment special l-a reprezentat decernarea Titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Titu Maiorescu profesorului universitar doctor ADRIAN NĂSTASE. După primirea Titlului şi a Diplomei din partea Rectorului Universităţii Titu Maiorescu, profesorul Adrian NĂSTASE a ţinut, în faţa audienţei, prelegerea cu tema: Drepturile omului: Religia Speranţei. Textul integral al prelegerii se găseşte pe blogul http://nastase.wordpress.com/.

 

 

La eveniment au participat personalităţi ale vieţii politice şi publice din România, factori de decizie ai învăţământului superior, rectori, nume de prestigiu ale ştiinţei şi culturii, reprezentanţi ai angajatorilor, parteneri ai Universităţii, cadre didactice, studenţi, absolvenţi, reprezentanţi ai media.

Asociaţia Alumni a Universităţii Titu Maiorescu este organizaţia absolvenţilor şi studenţilor Universităţii Titu Maiorescu. Scopul acestei organizaţii este de a păstra legătura dintre Universitate şi absolvenţii facultăţilor ei, prin intermediul a variate oportunităţi şi servicii ştiinţifice, sociale, educaţionale. Multitudinea şi diversitatea programelor derulate de Asociaţia Alumni a Universităţii Titu Maiorescu depind de implicarea fiecărui student, absolvent, în calitate de membru al acestei asociaţii.

Asociaţia Alumni a Universităţii Titu Maiorescu există pentru a promova atât comunicarea dintre fiecare facultate din structura Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi absolvenţii proprii, cât şi comunicarea dintre absolvenţii diferitelor facultăţilor, din structura Universităţii Titu Maiorescu.

Se implică în promovarea imaginii facultăţilor şi a Universităţii în recrutarea de candidaţi la concursul de admitere, participă la organizarea şi derularea Concursului de Creaţie pentru elevi, dedicat personalităţii lui Titu Maiorescu, patronul spiritual al Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti.

Asociaţia a reuşit să editeze şi să publice Revista ProExcelsior http://aafdutm.ro/revista/ în anul 2009 a unui număr în care au fost publicate cele mai bune lucrări de la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a Facultăţii de Drept.

În anul 2010 Asociaţia a tipărit două numere unul în luna Mai 2010, având selectate cele mai bune lucrări de la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a Facultăţii de Drept şi ale Facultăţii de Ştiinţe Economice, iar în luna Septembrie 2010 au fost selectate lucrările absolvenţilor şi ale colaboratorilor, toate aceste cheltuieli efectuându-se din fondurile proprii.

Multitudinea şi diversitatea programelor derulate de Asociaţia Alumni a Universităţii „Titu Maiorescu” depind de implicarea fiecărui student, absolvent, în calitate de membru al acestei asociaţii.

În cei 20 de ani de la înfiinţare, Universitatea Titu Maiorescu şi-a creat propria identitate devenind o instituţie academică de elită în arealul învăţământului superior românesc privat.

În toţi aceşti ani au fost educaţie de calitate, inovaţie, creativitate, performanţă în educaţie şi cercetare, excelenţă.

Universitatea Titu Maiorescu rămâne unul dintre cele mai înalte lăcaşuri ale cunoaşterii academice din România.

Obiectivul nostru este acela ca prin profesionalism, eficienţă şi dedicare să aducem imaginea Universităţii Titu Maiorescu, a studenților şi absolvenţilor la cel mai ridicat nivel. Credem că prin excelenţa absolvenților noștri, care au unele din cele mai bogate experiențe atât interne cât şi externe, vom asigura ridicarea sistemului universitar prin realizarea unui parteneriat viabil, încununat de realizări şi succese de ambele părți.

Last Updated on Saturday, 26 February 2011 10:39
 

Add comment


Security code
Refresh