Vizitati-ne pe Facebook!
Thursday April 25, 2024
News Feeds:
Asociatia a fost invitata la Conferinţa “Cyber Defense Within the Context of the New NATO Strategic Concept” PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 21 May 2010 07:19

Stimate domnule Preşedinte Marius Idita,

Institutul Aspen România în parteneriat cu NATO Public Diplomacy Division are plăcerea de a vă invita la conferinţa “Cyber Defense Within the Context of the New NATO Strategic Concept” organizată în data de 2 Iunie 2010, la Hotelul Athenee Palace Hilton, Sala Le Diplomate.

Institutul Aspen România organizează acest eveniment cu scopul de a discuta într-un mod constructiv  noul concept strategic NATO. Pe măsură ce Alianţa trece printr-un amplu proces de redefinire, adaptându-se la noi realităţi, România participă la acest efort încercând să-şi identifice propriile atuuri şi interese, asumându-şi un rol proeminent în centrul acestei agende strategice. Institutul Aspen România doreşte sa fie un partener de încredere în procesul de consultare între statele membre NATO, contribuind în mod semnificativ la acest efort naţional.

Dependenţa permanent crescândă a societăţii moderne faţă de internet, reţelele de telecomunicaţii şi sistemele informatice generează noi vulnerabilităţi, facilitând atacurile în reţea. Atacurile favorizate de vulnerabilităţile sistemelor informatice au o viteză mare de răspândire, cu un cost relativ scăzut pentru autor, ameninţând direct existenţa zilnică a tuturor cetăţenilor. Autorităţile române, împreună cu instituţiile guvernamentale aliate, organizaţiile nonguvernamentale şi entităţile private au adus şi aduc o contribuţie importantă la dezbaterea de ansamblu asupra acestui subiect, al obiectivelor şi mijloacelor pentru implementarea politicii NATO de apărare în domeniul cibernetic.

Institutul Aspen Romania urmăreşte să sporească gradul de conştientizare în rândul celor interesaţi şi a întregului public în ceea ce priveşte efortul naţional de a găsi soluţii la aceste probleme, încercând în acest sens să mobilizeze energiile tuturor potenţialilor contributori. Discuţiile se vor centra pe intervenţiile unor experţi şi practicieni din zona de afaceri, guvern, mediul academic şi organizaţii nonprofit. În conformitate cu tradiţia Aspen, discuţiile vor avea un caracter informal iar opiniile exprimate vor fi off-the-record, cu excepţia deschiderii şi închiderii conferinţei, care vor fi deschise presei. Ataşat, aveţi programul provizoriu al acestui eveniment.

Institutul Aspen România este o asociaţie non-profit, apolitică, având ca misiune promovarea unui dialog informat şi critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească. Institutul este recunoscut în întreaga lume pentru devotamentul cu care promovează deschiderea către un leadership inovativ şi un dialog informal în cadrul mediilor de afaceri, mediilor politice şi în societăţile civile de pretutindeni. Institutul Aspen are sedii în SUA, Italia, Germania, Franţa, India şi Japonia. Institutul Aspen România a fost înfiinţat acum trei ani şi se bucură de o mare credibilitate atât la nivel naţional cât şi internaţional.

 

List of Participants Final[1]

Last Updated on Friday, 08 October 2010 07:24
 

Add comment


Security code
Refresh